11. jaan 2007

Uued kõrglahutusega videkokaamerad tavatarbijale

Paistab, et HD videokaamerate müük saab alanud aastal korraliku hoo sisse. Uutest toodetest on teatanud pea kõik suuremad tootjad ja üha sagedamini loobutakse kümnendivanuse DV-kasseti kasutamisest. Tõepoolest, digitaalajastul ei soovi tarbijad (video)kassette kerida, selle asemel koguvad salvestusmeediana populaarsust sisseehitatud kõvakettad ja DVD-seadmed.

JVC on viimane suurem üllataja, kes esimesena valmistas täiskõrglahutusega (FULL HD) videokaamera, millel sisseehitatud 60GB kõvaketas. CESil esitletud mudel GZ-HD7 kasutab kolme viiendiktollist progressiivset 16:9 CCD-elementi, mille pikslid on kaks korda suuremad (3,28x3,28 mikronit) kui varasematel JVC kaameratel, salvestades pilti resolutsiooniga 1920x1080i. Fujinon läätsega kaamera, mis salvestab kuni viis tundi 30 Mbps HD videot, tuleb müüki aprillis hinnaga 1800 dollarit.


Sony teatas lausa neljast uuest HD videokaamerast: HDR-UX5 ja HDR-UX7 ning HDR-HC5 ja HDR-HC7. UX mudelid salvestavad AVCHD formaadis DVDle, samas kui HC mudelid salvestavad jätkuvalt MiniDV kassettidele. Sony kaamerad ei ole päris täiskõrglahutusega, kuigi reklaamides meeldib Sonyle nii väita, tegelik resolutsioon on 1430x1080. UX kaameratel on sisseehitatud mikrofonid Dolby Digital 5.1 heli salvestamiseks. Müüki tulevad HCd veebruaris ja UXid märtsis, hind on vahemikus 1100 kuni 1400 dollarit.


Panasonic tuli õigupoolest juba möödunud aasta lõpus välja kahe uue kaameraga, mis samuti kasutavad uut AVCHD formaati. HDC-SD1 salvestab SDHC mälukaartidele, kuhu nadi 13 Mbps juures mahub nadi üks tund AVCHD videot. HDC-DX1 salvestab DVDle, muud näitajad on üldjoontes samad. Pana kaameratel on Dolby Digital 5.1 heli salvestamiseks viis (!) sisseehitatud mikrofoni. SD1 tuleb müüki märtsis hinnaga 1500 dollarit ja DX1 samal ajal, makstes ca 100 dollarit vähem.

Ka Canonil on pakkuda HD-videot salvestav videokaamera. HV-10 on samuti Full HD kaamera, mis salvestab MiniDV kassettidele ja on seejuures väga kompaktne. See kaamera on juba müügis ja hind jääb tuhande dollari kanti. Põhjalikku ülevaadet võib lugeda siit.




Kõigil loetletud kaameratel peale viimase on olemas ka HDMI-väljund.

Kommentaare ei ole:

 
eXTReMe Tracker