4. jaan 2007

Hübriidmängijad juba sellel aastal!


Järgmisel nädalal algab Las Vegases elektroonikamess CES (Consumer Electronics Show). Põhja-Ameerika üks mõjukamaid messe on selleaastaste uudistega juba nüüd laineid löömas kogu maailmas: Lõuna-Korea tootja LG Electronics teatas eile, et laseb käesoleval aastal välja hübriidmängija, mis toetab nii HD DVD kui Blu-ray formaati ja võimaldab seega mängida mõlemat rivaalitsevat kõrglahutusega laserplaati.

LG sõnul on hübriidmängija eesmärk lõpetada segadus ja ebamugavus, mis on kaasnenud kahe formaadi sõjaga. Iseenesestki mõista on tegemist äärmiselt positiivse üllatusega, kuna alles loetud kuud tagasi kinnitas LG oma truudust Blu-rayle ja lubas hübriidmängija valmistamise plaanid riilulile asetada. Ilmselt on lõuna-korealased õppinud, et selles sõjas neil Sony varju jäädes võidulootust ei ole ja tulid uue trumbiga välja juba nüüd, mil enamik ühte formaati toetavaid tootjaid alles kavandab esimese või teise põlvkonna mängijate turuletoomist.

Loomulikult on see hea uudis HD sõpradele, kes seni pole soovinud uut ja kallist tehnikat osta, millega pooli kõrglahutusega filme vaadata ei saa. Lisaks võib see tähendada, et pikalevenivaks kardetud formaadisõda võib oodatust palju varem lõppeda.

7.1.2006. Täiendus: LG teatas, et uus seade hakkab USAs maksma 1199 dollarit ja mängima 1080p pilti ning DTS HD heli.

Kommentaare ei ole:

 
eXTReMe Tracker