22. okt 2006

Saabuvad Blu-ray ja HD DVD filmid

Koos HD-mängijate saabumisega on ka Hollywoodi filmitootjad asunud Euroopas kõrglahutusega filme pakkuma. Otsustasin kaeda, mida siis näha hakkab olema.

Siingi on Blu-ray vägedel pisuke edumaa: 16. oktoobril tuli UKs müüki neli Blu-ray plaadil filmi: Hostel, S.W.A.T., Tears Of The Sun ja The Exorcism Of Emily Rose (hind Amazon'is on 13,5 naela tükk). Oktoobris on müügis kokku kümmekond filmi ja novembris järgneb vähemalt teist samapalju. Novembriks on võimalik ette tellida BD-plaati jalgpalli MMi parimate hetkedega, mis DVDl juba jupp aega saada on. Saksamaal on BD plaatide "esilinastuseks" (17. november) lubatud Training Day ja Leathal Weapon. Kuna Warner on üks väheseid, kes sõjas mõlemal poolel korraga, siis lastakse mainitud filmid üheaegselt välja HD DVD ja BD peal.

HD DVD filmid astuvad UKs lahingusse 13. novembril, mil müüki paisatakse kolm: Serenity, Apollo 13 ja Doom (hind Play.com'is on 14 naela).

Huvitav asjaolu on see, et nii mõndagi Vanas Maailmas müüki laekuvatest filmidest pole siiani USAs saada. Seevastu üle lombi seni enimmüüdud The Fast And The Furious: Tokyo Drift jõuab siinpool soovijateni alles pärast jõule (muidugi, kes oodata ei malda võib US versiooni kohe nt axelmusic.com-ist 33 euro eest tellida).

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Euroopa turu esimene HD DVD reliis oli lühianimatsioon Elephants Dream. Toimus see 14. augustil. Tava DVD on vabavarana netist tiritav. Näiteks siit !!!

HD Vader ütles ...

Tõepoolest. Ja ka HD on üles riputatud. Visuaalselt vägagi popp animatsioon.

 
eXTReMe Tracker